Fiat verrast met nieuwe (E)-Doblò

juni 8, 2022

Niet zo heel lang na de nieuwe E-Scudo breidt Fiat Professional haar bestelautogamma opnieuw uit, nu met de Doblò, waar eveneens een geheel elektrische versie van komt.

De Doblò is net als de andere bestelauto’s van Fiat Professional een gedeeld product met andere Stellantis merken. De Doblò deelt zijn carrosserie en technische basis met de Citroën Berlingo, de Peugeot Partner en de Opel Combo, alsmede de Toyota Proace City.

De Dobló komt er als bestelauto en personenauto. Die laatste is er uitsluitend met een elektrische aandrijflijn, de bestelauto met zowel een verbrandingsmotor als een elektrische aandrijving.

 

TOPBEDRIJFSWAGENINRICHTING HEEFT DE KASTEN AL VOOR U KLAAR STAAN. KLIK HIER.

 

 

De Doblò Van krijgt een 1,5 liter dieselmotor met 100 of 130 pk. Die eerste is handgeschakeld, de 130 pk kan ook de 8-traps automaat krijgen. Er is ook een benzinemotor met 110 pk beschikbaar. De E-Doblò krijgt een 100 kW sterke elektromotor en een 50 kWh accupakket, goed voor een actieradius van 280 km. De motor heeft een koppel van 260 Nm. De accu’s kunnen laden met een vermogen van 100 kW, wat betekent dat ze in 30 minuten weer voor 80 procent vol zitten.

De Doblò en E-Doblò zijn verkrijgbaar in een korte en lange wielbasis. De laadruimte is goed voor twee europallets. De Doblò kan tot een ton laadvermogen meenemen, de elektrische variant mag 800 kg meenemen. Net zoals de andere voertuigen van Stellantis in dit segment is er de mogelijkheid om dankzij een luik in het tussenschot extra lange lading mee te nemen. Fiat Professional noemt dit Magic Cargo. Het laadvolume wordt ermee vergroot tot de maximale 4,4 m3.

Prijzen van de nieuwe Doblò en E-Doblò worden op een later tijdstip bekend gemaakt

Lees meer blogs

Hulp nodig?