Bedrijfswageninrichting zelf samenstellen? Zo werkt het!

februari 28, 2022

Bedrijfswageninrichting zelf samenstellen

Een mooie bedrijfswagen wordt vaak helemaal afgemaakt met een inrichting die bij jouw beroep en vak past. Het is in Nederland vrij makkelijk om een passende bedrijfswageninrichting te vinden en in te laten bouwen; maar zodra je zelf je bedrijfswageninrichting wilt bouwen ligt het wat moeilijker. In dit artikel lees je over de mogelijkheden voor je bedrijfswageninrichting zelf bouwen. Ben je op zoek naar iets specifieks? Laat het ons weten, wij helpen je graag verder.

topbedrijfswageninrichting

 

Bedrijfswageninrichting zelf samenstellen: Hoe het werkt

Over het algemeen zijn er twee mogelijkheden om je bedrijfswageninrichting zelf te bouwen.

Optie 1

Bij de eerste optie bouw je alles zelf van A tot Z. Hierbij moet je dus alles zelf doen en alles op maat slijpen, zagen en lassen. Deze optie is vaak qua inkoop veruit het goedkoopste, maar kost erg veel manuren.

 

Optie 2

Bij de tweede optie maak je gebruik van een bouwpakket op maat. Je koopt op basis van jouw model en wielbasis een bouwpakket. Zo’n bouwpakket wordt vaak geleverd met alles wat je nodig hebt (inclusief schroeven en bouten). Het is mogelijk om dit via een Nederlandse dealer te doen die je hierbij helpt.

 

1: Compleet zelf bouwen

Laten we bekijken wat de voor- en nadelen zijn van het zelf bouwen van je bedrijfswageninrichting.

Compleet van zelf bouwen:

Als je precies weet wat je wilt kun je altijd je bedrijfswageninrichting compleet zelf maken. Het is hierbij wel handig om systematisch aan de slag te gaan. We gaan hierbij er natuurlijk wel vanuit dat je een vakman bent. Om je op weg te helpen hebben we alvast een klein stappenplan gemaakt.

Een klein stappenplan:

  1. Bepaal van welk materiaal jij je bedrijfswageninrichting wilt maken, de meest gebruikte materialen zijn: Hout, plastic en metaal.
  2. Maak een 3-D tekening of ontwerp van hoe jij je bedrijfswagen wilt gaan inrichting. Houdt hierbij goed rekening met de wielbasis en afmetingen van je bestelwagen.
  3. Maak een proefrit en controleer of alles correct op zijn plaats is gebleven en functioneert naar behoren.

 

 

2: Een bedrijfswageninrichting bouwpakket

Als je zelf de controle wilt hebben, maar tóch zeker wilt zijn van kwaliteit en ervaring dan kun je een bouwpakket aanschaffen. Een bouwpakket bestaat uit onderdelen die speciaal gemaakt zijn voor het merk, type en de lengte bestelwagen. Veel bouwpaketten worden ook geleverd met een 3-D tekening op basis van jouw bestelwagen.

Als je kiest voor een bouwpakket kun je zelf de inrichting compleet samenstellen. Je bent vaak wel afhankelijk van het merk en de compatibiliteit met jouw model. Het is daarom wel erg belangrijk om van te voren goed onderzoek te doen en totaal zeker te weten welk model je precies hebt. Dit kan samen met onze Nederlandse dealers.

Hieronder lees je meer over hoe het werkt.

De mogelijkheden bij een bouwpakket voor bedrijfswageninrichting.

Bij een bouwpakket heb je vaak de keuze uit 4 algemene componenten. Dit zijn:

Dus wat is het en hoe werkt het?

Ieder onderdeel heeft een andere rol in de inrichting van de bedrijfswagen, wanneer je kiest voor een bepaalde laadvloer zal je daarom ook niet altijd alle soorten accessoires en panelen kunnen gebruiken. Ook het model van je bus is hier van grote invloed op. Voor de Volkswagen Caddy zijn bijvoorbeeld vaak veel meer mogelijkheden van voor de Toyota Proace.

Laadvloer

De laadvloer is een vitaal onderdeel tegen beschadiging van de binnenkant van de bedrijfswagen. Als je veel vervoert kun je bijna niet zonder een goede laadvloer. Vooral met zware spullen of gereedschap is het belangrijk. Laadvloeren worden eigenlijk altijd in delen geleverd en zijn daarom modulair te monteren. Het belangrijkste van een goede laadvloer is de duurzaamheid, de kwaliteit en het materiaal.

 

Wandpanelen

Ook wandbekleding kent als belangrijke rol om de binnenkant van de bedrijfswagen tegen schade te bescherming. Een goede duurzame wandbekleding bestaat vaak uit meerdere lagen met een houtbasis. Dit zijn de twee belangrijkste dingen waar je goed op moet letten bij wandpanelen voor bedrijfswagens:

  • Duurzaamheid van het materiaal

Hier let je op hoe duurzaam het materiaal is, kijk hierbij naar het type hout, het aantal lagen en de certificeren op de wandpanelen. Wees ook kritisch op de fabrikant en de afkomst. Niet alle wandpanelen blijven lang goed!

  • Gemak van reinigen

Veel wanden zijn makkelijk te reinigen, maar niet allemaal! Let er daarom goed op of het vochtafstotend is en of er overige informatie is over het gemak van reinigen.

 

Kasten en lades.

Het is fijn om schade te kunnen voorkomen aan het interieur van je dure bestelauto. Maar ook los gereedschap kan erg vervelend zijn. Daarbovenop wil je natuurlijk het liefst schroefjes, boutjes en dergelijken goed kunnen opbergen. Met het gebruik van bedrijfswageninrichting kasten en lades kun je jouw bedrijfswagen optimaal inrichten.

 

Accessoires

De accessoires van een bedrijfswageninrichting zijn er in allerlei vormen en maten. Eigenlijk alles wat uniek is aan jouw beroep kan als accessoire geleverd worden.

 

De voordelen:

  • Het is véél goedkoper dan het inkopen van de grote merken in Nederland
  • Je kan je bedrijfswageninrichting zelf samenstellen en selecteren.
  • Je weet zeker dat een vakman je inrichting monteert

De nadelen:

  • Alles wordt van te voren in elkaar gezet, je hebt dus minder controle.
  • Het duurt wat langer dan producten die direct op voorraad liggen bij jouw dealer.

Hoe het zelf samenstellen werkt:

Het zelf samenstellen is eigenlijk erg makkelijk; want je hoeft het niet alleen te doen. (Dat mag natuurlijk wel).

Staat jouw model bestelwagen hierbij en is het een nieuwer model? Dan weten we zeker dat we je kunnen helpen. Is het een ouder model? Neem dan eerst even contact op en dan kijken we samen verder.

Ga naar het merk en model van de bus die je nu rijdt en bekijk wat de mogelijkheden zijn voor het samenstellen van jouw bedrijfswageninrichting bouwpakket.

Hulp nodig? Wij helpen je graag verder!

 

Lees meer blogs

Hulp nodig?